PATSECOVA
Search

Justícia tomba un recurs de Port Mediterrani contra el decret valencià que limita els macrocentres comercials

La fallada judicial que avala el Patsecova és ferm perquè passat un mes des que es va notificar a les parts no hi ha hagut recurs per part de Intu Eurofund València SL, empresa promotora del complex comercial projectat a Paterna.

La secció 4 de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs presentat Intu Eurofund València SL, empresa promotora del complex comercial Port Mediterrani projectat en el seu moment a Paterna, contra el Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova). La fallada a més ha esdevingut en ferma perquè la promotora no ha presentat recurs de cassació en el termini de 30 dies estipulat.

El Govern valencià va aprovar a la fi de 2020 l’esmentat Patsecova, el primer pla d’ordenació territorial del sector, que cerca protegir el xicotet comerç i organitzar un espai saturat de grans superfícies.

El Patsecova va cobrar especial rellevància quan Intu i Eurofund es van aliar per a presentar el projecte Port Mediterrani, un Eurovegas a la valenciana, que implicava una extensa superfície comercial i d’oci en part del paratge natural dels Moles Paterna (València).

Segons la norma, els projectes superiors a 1.700 metres quadrats en espais allunyats de l’urbs o zona comercial consolidada necessiten un doble permís -del municipi i de la conselleria- per a construir-se, donats els condicionants d’aparcament i espais de càrrega i descàrrega de mercaderies.

El pla de la conselleria que ha dirigit en els últims vuit anys Rafael Climent (Compromís) no permet la construcció de superfícies comercials superiors als 120.000 metres quadrats, una àrea que cap centre comercial supera fins avui en la Comunitat Valenciana, i amplia el control de l’Executiu autonòmic sobre les llicències d’obertura. Les limitacions tenen a veure amb l’impacte de l’activitat econòmica en la població i també en el medi ambient; és a dir, es té en compte si la instal·lació provocarà desplaçaments amb cotxe i el seu impacte territorial, com pot succeir en cas de grans supermercats o hipermercats.

Segons la fallada judicial, al qual ha tingut accés eldiario.es, Intu considerava que moltes de les disposicions del Patsecova suposen “restriccions no motivades a l’activitat econòmica i a l’exercici de la llibertat d’empresa”, cosa que ha rebutjat la sala.

Font: eldiario.es

Compartir:

Noticias

El plan para

Empresas

Patsecova empresas

El plan para

Adminis-
traciones

Patsecova administración

El plan para

Ciudadanía

Patsecova ciudadanía