PATSECOVA
Search

Taula redona de l’equip guanyador del concurs per a la remodelació de la Plaça de l’Ajuntament de València.

El Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV) ha acollit una taula redona sobre la remodelació de la plaça de l’Ajuntament de València amb l’equip guanyador del concurs, compost per Miguel del Rei, Antonio Gallud i Ignacio Fuster. A aquesta ha assistit la vicealcaldessa i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez.

El projecte guanyador, sota el nom de “renatura”, posa l’èmfasi en la renaturalització de tot l’espai amb sòls permeables alhora que genera punts de trobada i socialització, conservant la font que existeix en aquest enclavament.

“Aquesta plaça naix de l’anhel ciutadà que es convertira en una vertadera plaça. Fa dos anys, aquesta plaça era una rotonda: passava el vehicle privat, hi havia trànsit i això afectava no sols la imatge i al disseny de la plaça, sinó també al seu ús ciutadà. Ara això ja no és així, es veu que la gent l’usa i la gaudeix, però ha de ser una plaça de veritat, que represente les necessitats i les inquietuds d’aquesta ciutat actualment”, reflexionava en la trobada la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

“Cada generació ha tingut la seua pròpia plaça de l’Ajuntament que ha respost a la realitat de la ciutat de València, i en aqueix moment el principal anhel és que fora per als vianants”, concloïa.

En aqueix sentit, un dels autors de la proposta, Miguel del Rei, explicava que “Aquesta plaça és la més important i representativa de València, i ací han de trobar-se representats tots els ciutadans. Per això aquesta plaça ha de convertir-se en ambivalent, capaç d’acollir grans esdeveniments, però també ha d’estar oberta a la innovació i a ser un espai acollidor. Ha d’oferir un refugi i un benestar a qualsevol individu que es trobe allí”.

La proposta guanyadora se centra en la creació d’un gran espai públic amb la unitat i identitat que la pròpia arquitectura de la plaça garanteix, potenciada per la monumentalitat d’uns certs edificis que s’expandeix més enllà del seu propi perímetre, per carrers i avingudes que conflueixen en una gran plaça arbrada, en un bosc urbà.

El vídeo de la taula redona es pot veure en aquest enllaç.

Font: CTAV

Compartir:

Noticias

El plan para

Empresas

Patsecova empresas

El plan para

Adminis-
traciones

Patsecova administración

El plan para

Ciudadanía

Patsecova ciudadanía